URUČEN UGOVOR VREDAN PET MILIONA: Protivgradnim strelcima stigla pomoć od lokalne samouprave

I.Mitić

20. 11. 2020. u 15:09

UDRUŽENjU pod nazivom „Strelci protivgradne zaštite – Kukavica“ prvi čovek Leskovca Goran Cvetanović uručio je u petak ugovor o finansiranju njihovih aktivnosti čija je vrednost pet miliona dinara.

УРУЧЕН УГОВОР ВРЕДАН ПЕТ МИЛИОНА: Противградним стрелцима стигла помоћ од локалне самоуправе

Foto: GU Leskovac

Gradonačelnik Cvetanović je istakao da je lokalana samouprava našla način kako da podrži protivgradnu zaštitu na teritoriji Leskovca iako je ona u nadležnosti Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

- I u prethodne tri godine redovno smo uplaćivali novac za rad protivgradnih strelaca. Nabavili smo 380 raketa i zaštitnu opremu za 30 strelaca. Rekonstruisali smo 11 stanica i u tom periodu za protivgradnu zaštitu smo izdvojili nešto više od 30 miliona dinara – naglasio je Cvetanović i dodao da je za nabavku raketa i obnovu stanica Leskovac i ove godine izdvojio dodatnih šest miliona dinara.

Jedan od protivgradnih strelaca Žikica Marinković ističe da im podrška lokalne samouprave mnogo znači i da nadležni prepoznaju  važnost zaštite od grada.

- Mi radimo neprekidno od polovine aprila do polovine oktobra. Najbolji smo radarski centar u Srbiji i najefikasniji, u poslednjih 15 do 20 godina. Imamo najmanju štetu od grada, a štitimo najveću površinu u Srbiji – kazao je Marinković.

On je zahvalio i na doniranim raketama, kao i na tome što se  kontinuirano radi i na obnovi protivgradnih stanica.

ŠTITE OPSTANAK POLjOPRIVREDE

Ulaganje u poljoprivredu na području Leskovca je, prema oceni Cvetanovića, ulaganje u opstanak grada, s obzirom na broj stanovnika koji živi od ovog posla. Lokalna samouprava kontinuirano podržava unapređenje poljoprivredne proizvodnje u šta je minulih godina uloženo više od 430 miliona dinara. Proizvode poljoprivrednih gazdinstava treba i sačuvati od gradonosnih oblaka, pa je u taj posao, samo ove godine, uloženo ukupno 11 miliona dinara.            

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ JEDAN NESAVENSI VOZAČ NA PUTEVIMA SRBIJE: Korisnici društvenih mreža besni, terao kamion u suprotnom smeru (FOTO)