REALIZOVAN PROJEKAT: Tehničkoj školi moderna sportska sala za đake i sportiste

S. M. Jovanović

20. 11. 2020. u 15:15

ZAHVALjUJUĆI Ministarstvu omladine i sporta opština Knjaževac realizovala je projekat dogradnje sportske sale u ovdašnjoj Tehničkoj školi, vredan oko 130.000 evra.

РЕАЛИЗОВАН ПРОЈЕКАТ: Техничкој школи модерна спортска сала за ђаке и спортисте

Foto: Opština Knjaževac

Osim što su dobili znatno bolje uslove za realizaciju nastave fizičke kulture, ali i brojnih sportskih treninga, zahvaljujući dogradnji objekta škola dobija i multifunkcionalnu učionicu i prostor kakav joj je nedostajao više od 15 godina.

- Fiskulturna sala i do sada je bila reprezentativni objekat i za naše učenike i za brojne knjaževačke klubove. Ono što do sada nismo imali su svlačionice, tuš kabine, toaleti i sve to omogućuje da deca pre i posle treninga imaju idealne uslove da se bave sportom - kaže Ljiljana Žikić, direktorka Tehničke škole.

Foto: Opština Knjaževac

Projekat je, rečeno je u lokalnoj samoupravi, kasnio sa realizacijom zbog procedura Evropske investicione banke. U opštini Knjaževac ističu da veliku zahvalnost duguju i državnom sekretaru Predragu Peruničiću, bez čijeg ličnog angažovanja Knjaževac ne bi ušao na listu za realizaciju ovog projekta

- Tehnička škola dobila je dve svlačionice, par kancelarija, jedan multifunkcionalni prostor koji će biti od koristi ne samo učenicima ove škole, već generalno i ostalim stanovnicima naše opštine. Opremićemo ga najsavremenijim učilima i na taj način upotpunićemo čitav projekat. Sve što je izgrađeno ovde koristiće knjaževačkim sportistima, ali i onima koji će u naš grad dolaziti na pripreme. Kao što znate, u Tehničkoj školi uradili smo i podove i rasvetu i krov, a isti je slučaj i u „Kaplaru“, tako da sada na par stotina metara imamo dva izvanredna sportska objekta – kaže Milan Đokić, predsednik opštine Knjaževac koji je sa saradnicima posetio Tehničku školu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije