ZABRINJAVAJUĆI PODACI IZ JABLANIČKOG OKRUGA: Koronom zaraženo još 97 osoba, najveći broj iz Leskovca

I.M.

21. 11. 2020. u 13:10

NA teritoriji Jablaničkog okruga registrovan je najveći broj pacijenata zaraženih virusom korona od početka novembra kada je broj obolelih počeo kontinuirano i progresivno da raste.

ЗАБРИЊАВАЈУЋИ ПОДАЦИ ИЗ ЈАБЛАНИЧКОГ ОКРУГА: Короном заражено још 97 особа, највећи број из Лесковца

Foto: I. Mitić

U poslednja 24 časa virus korona je laboratorijski potvrđen kod čak 98 od 249 rezultata koji su pristigli u leskovački Zavod za javno zdravlje(ZZJZ).

U Leskovcu su, od 166 testiranih osoba, pozitivan nalaz dobila 63 pacijenta. U Vlasotincu su potvrđena 22 nova slučaja zaraze. Lebane ima devet, Medveđa tri, a opština Bojnik još jednog novoobolelog.

ZZJZ je saopštio da strukturu novozaraženih pacijenata čine tri učenika, jedan student, 27 penzionera, 56 zaposlenih i devet nezaposlenih osoba kao i dva poljoprivrednika.

Trenutno se čeka na rezultate još 78 osoba koje su, prethodnih dana, uzorkovane u ovoj ustanovi, leskovačkoj Opštoj bolnici i domovima zdravlja okruga.

Samo ovog meseca u Jablaničkom okrugu je laboratorijski potvrđeno da je opakim virusom zaraženo 560 pacijenta. U Leskovcu je pozitivan nalaz dobilo 311 osoba. U istom periodu koronom je zaražen 151 pacijent iz Vlasotinca. U Medveđi je registrovano 46, u Lebanu 45, Bojniku 10, a u Crnoj Travi jedan slučaj infekcije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)