U NOVOSADSKIM ŠKOLAMA I VRTIĆIMA POJAČANE MERE ZAŠTITE: Nema porasta broja obolelih

z.G.

21. 11. 2020. u 13:29

ZAHVALjUJUĆI merama koje sprovodi Grad Novi Sad u sprečavanju širenja virusa korona, u novosadskim vrtićima nema porasta broja obolelih, izjavila je članica Gradskog veća za obrazovanje Dina Vučinić prilikom obilaska Srednje tehničke škole „Mileva Marić Ajnštajn“, Osnovne škole „Svetozar Marković Toza“ i vrtića „Svitac“, u kojima je danas urađena dezinfekcija.

У НОВОСАДСКИМ ШКОЛАМА И ВРТИЋИМА ПОЈАЧАНЕ МЕРЕ ЗАШТИТЕ: Нема пораста броја оболелих

Foto: Pres služba Grada

- U poslednjih nedelju dana, iako je pandemija u punom zamahu, na korona virus je bilo pozitivno troje dece koja idu u vrtiće Predškolske ustanove „Radosno detinjstvo“. Da bismo zaštitili njih i njihove porodice, kao i zaposlene u predškolskoj ustanovi i školama, pojačavamo sprovođenje mera dezinfekcije i strogu kontrolu nošenja maski - izjavila je Vučinićeva i dodala da Gradska uprava za obrazovanje prati i situaciju u novosadskim školama.

Kako je navedeno u saopštenju, korona virusom je u osnovnim školama zaraženo 36 učenika i 107 zaposlenih a 850 učenika i 96 zaposlenih su u izolaciji. U srednjim školama, gde se svake druge nedelje nastava realizuje onlajn, zaraženo je 111 učenika i 43 zaposlenih, dok je u izolaciji 359 dece i 50 zaposlenih.

Foto: Pres služba Grada

Uprave svih novosadskih škola su u stalnom kontaktu sa Institutom za javno zdravlje Vojvodine i u skladu sa njihovim merama i preporukama one i postupaju. Ukoliko se u odeljenju ili grupi pojavi više od dva slučaja zaraze kod učenika, prelazi se na onlajn nastavu u trajanju od 14 dana, a ukoliko ima više zaraženih, u dva ili više odeljenja jedne smene, ista smena prelazi na onlajn nastavu na 14 dana.

Grad Novi Sad će, u dogovoru sa Ministarstvom prosvete, preduzimati dalje korake što se tiče organizovanja nastave i školskog raspusta. Grad, svaki dan, poseban akcenat stavlja na što bezbednije organizovanje nastave, kako bi obrazovni sistem mogao da funkcioniše na najbolji mogući način, u skladu sa epidemiološkim merama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja