EPIDEMIJA U PIROTSKOM OKRUGU NE MIRUJE: Još 20 zaraženih, u izolaciji 719 osoba

V. ĆIRIĆ

21. 11. 2020. u 17:30

NA području Pirotskog upravnog okruga, danas je registrovano još 20 novozaraženih kovidom 19, a u kućnoj izolaciji trenutno je 719 osoba, među kojima ima i članova porodica. Za 23 osobe izolacija je ukinuta, ali je naložena u 56 slučajeva.

ЕПИДЕМИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ НЕ МИРУЈЕ: Још 20 заражених, у изолацији 719 особа

Foto: V. Ćirić

Kako saopštava pirotski ZZJZ, u prvih 20 dana ovog meseca, uzorkovano je 560 briseva, od kojih je pozitivno 285, što je nagli porast broja obolelih, ali se procenjuje da je broj zaraženih sedam do deset puta veći.

Na grudnom odeljenju pirotske Opšte bolnice trenutno je 5 pacijenata sa pneumonijama, od kojih je 3 iz Dimitrovgrada, a 2 iz Pirota.

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu i Beloj Palanci je vanredna, a u Pirotu nepovoljna sa tendencijom da postane vanredna, dok je u Babušnici nesigurna, sa tendencijom da pređe u nepovoljnu-kažu u Centru za prevenciju i kontrolu bolesti pirotskog ZZJZ i poručuju da je obavezno poštovanje preventivnih mera.

Inače, kako je pre nekoliko dana najavljeno, od danas se pacijenti iz kovid ambulante u Tijabari, sa uputom lekara , upućuju u ATD odeljenje Opšte bolnice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OD RUDOG POLJA DO KRALJEVA: Kraljevčani danas obeležavaju imendan svog grada