PREMINULO TROJE, 87 NOVOZARAŽENIH: Nepovoljna epidemiološka situacija u Kraljevu

G.Ć.

23. 11. 2020. u 16:04

OD ukupno 153 uzoraka brisa sa teritorije Kraljeva, testiranih PCR i antigen metodom, 87 je pozitivno na kovid-19, odnosno svaki drugi kao i prethodnih nekoliko dana.

ПРЕМИНУЛО ТРОЈЕ, 87 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Неповољна епидемиолошка ситуација у Краљеву

Foto: G. Š.

Ovo je u ponedeljak po podne saopštio ovdašnji Krizni štab na osnovu podataka kraljevačkog Zavoda za javno zdravalje. Tako je od sredine marta i početka epidemije u gradu na Ibru do sada registrovano 3.256 slučajeva zaraze, dok je od 16. oktobra, u aktuelnom snažnom naketu korone, zvanično potvrđeno čak 1.818.


Od prethodnog izveštaja, kako je saopštio Gradski krizni štab, od posledica korone troje pacijenata je preminulo, tako da je od izbijanja epidemije ukupno 61 Kraljevčanin izgubio bitku protiv ovog opakog virusa.

U kraljevačkoj Opštoj bolnici trenutno se 52 pacijenata leči od kovida-19. Na intenzivnoj nezi je devetoro pacijenata, od kojih je četvoro intubirano, a četvoro je na neinvazivnoj ventilaciji. Prema saopštenju za medije, u minulih 24 sata u ovoj ustanovi preminulo je dvoje pacijenta, sedmoro novoobolelih je primljeno, a jedan pacijent je otpušten sa bolničkog lečenja. U ovom periodu u Kovid ambulanti obavljeno je 94 pregleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KROV NAD GLAVOM ZA OSAM PORODICA: Bačka Palanka među liderima po dodeli bespovratnih sredstava za kuću na selu