VANREDNE MERE I DALJE NA SNAZI: U Vlasotincu izuzetno nepovoljna epidemiološka situacija

I.M.

24. 11. 2020. u 12:36

ŠTAB za vanredne situacije u Vlasotincu odlučio je da produži svoju odluku o vanrednoj situaciji, koja je važila 14 dana, bez novog ograničenja, a razlog je izuzetno nepovoljna epidemiološka situacija u ovoj opštini koja ima tendenciju daljeg pogoršanja.

ВАНРЕДНЕ МЕРЕ И ДАЉЕ НА СНАЗИ: У Власотинцу изузетно неповољна епидемиолошка ситуација

Foto: I. M.

U poslednja 24 časa virus korona potvrđen je kod još 33 osobe sa ovog područja. Od početka meseca ukupno su registrovana 222, a samo u poslednjih nedelju dana čak 136 slučajeva zaraze.

Zbog petoro pozitivnih radnika predškolske ustanove i šestoro koji čekaju rezultate testiranja, od danas do petka, 27. novembra, na onlajn program prelaze tri grupe pripremnog predškolskog programa i jedna mlađa vaspitna grupa u vrtiću „Kolibri“ u Vlasotincu.

U Štabu podsećaju da nisu nadležni da odlučuju o prelasku škola na rad na daljinu i ističu da će zaposleni u leskovačkom Zavodu za javno zdravlje, u saradnji sa policijom, strogo kontrolisati poštovanje mera izolacije i samoizolacije.

Građanima je još jednom upućen apel da poštuju mere lične zaštite i da sprovode redovnu dezinfekciju radnog i životnog prostora. Ovdašnji „Vodovod“ će nastaviti sa pojačanom dezinfekcijom javnih površina, dok „Komunalac“ obustavlja rad zelene, mlečne i stočne pijace do 3. decembra.

Načelniku Opštinske uprave i direktorima javnih preduzeća i ustanova naloženo je da zaposlenima, kojima radni proces to dozvoljava, omoguće rad od kuće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)