JOŠ 24 NOVOOBOLELIH: Epidemiološka situacija u Rudničko-takovskom kraju

M. B.

24. 11. 2020. u 12:44

PREMA zvaničnim podacima, od sinoć su u Rudničko-takovskom kraju još 24 osobe potvrđeno pozitivne na kovid-19.

ЈОШ 24 НОВООБОЛЕЛИХ: Епидемиолошка ситуација у Рудничко-таковском крају

Foto: M.B.

Ukupan broj trenutno potvrđenih zaraženih ovde je trenutno 295, prema najnovijim rezultatima testiranja u Gornjem Milanovcu.


- Od tog broja, 79 ih je izlečeno, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije. Trenutno su hospitalizovana 34 kovid pozitivna lica sa teritorije ove opštine: petoro u bolnica u Beogradu, 23 u milanovačkoj Opštoj bolnici i šestoro u čačanskoj. Preostala lica potvrđeno pozitivna na korona virus, kao i njihovi kontakti, su u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom – izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja Gornjem Milanovcu.

U Kovid ambulanti tog Doma juče (23. novembra) obavljen je 161 pregled, urađena su 23 serološka testa, 17 antigenskih, uzeto 14 nazofaringealnih briseva, hospitalizovano je šest lica. U toj ambulanti trenutno radi pet lekarskih ekipa.

Statistika epidemije u ovom kraju ima dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna, zaraženo je ukupno 459, uz 15 smrtnih ishoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VAŽNO OBAVEŠTENJE ZA VOZAČE: Izmene u saobraćaju zbog radova na pojedinim putnim pravcima