KOVID ĆE NAS OKUPIRATI BAR DO PROLEĆA: Direktor KC Kragujevac upozorava na to da treba da se pripremimo za dugu borbu sa virusom

Tanjug

25. 11. 2020. u 09:20

DIREKTOR Kliničkog centra Kragujevac Predrag Sazdanović izjavio je danas da i Klinika za psihijatriju ulazi u kovid sistem, kao i da su obezbeđene dodatne količine kiseonika.

КОВИД ЋЕ НАС ОКУПИРАТИ БАР ДО ПРОЛЕЋА: Директор КЦ Крагујевац упозорава на то да треба да се припремимо за дугу борбу са вирусом

Foto: Printskrin

Sazdanović je, govoreći za Dnevnik RTS-a, rekao da će se rezultati primene novih mera videti za 10-15 dana.

- Poruka da se poštuju svuda i na svakom mestu, brinite o sebi i svom zdravlju i svojoj porodici. Ovo će da potraje, doći će i vakcine ali svi u svojim glavama da znamo da se spremimo. Okupacija virusa će trajati sigurno celo proleće, a možda i do leta - rekao je direktor KC Kragujevac.

Navodi da je u KC Kragujevac hospitalizovano oko 250 pacijenata, od kojih je 54 na intenzivnoj nezi. Zbog sve većeg broja prijema, i Klinika za psihijatriju ulazi u kovid sistem.

Na Šumadija sajmu smešten je 31 pacijent, od kojih je troje i Kragujevca i 28 iz Beograda.

Uglavnom je reč o pacijentima sa lakšom kliničkom slikom, ali, prema Sazdanovićevim rečima, treba biti oprezan jer se situacija brzo menja.

Do kraja nedelje, dodaje, biće i otpusta pacijenata iz Beograda.

Sazdanović ukazuje da je potrošnja kiseonika neverovatna.

- Za dan se potroši ono što se potroši za šest meseci. Ocekujemo da danas i sutra krene ubacivanje instalacije preko jedne nemačke firme i da ćemo za nedelju dana biti stabilni - rekao je direktor KC Kragujevac.

Apelovao je na građane da se obavezno jave lekaru ako primete simptome.

- Bez obzira na gužve, sačekajte, budite prgledani i testirani. Da pratimo kotnakte. Sve osim toga je opasno - upozorava Sazdanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)