MEĐU OBOLELIMA U NEGOTINU I NAJMLAĐI: Zbog korone u bolnici beba stara 40 dana, trogodišnje dete na kućnom lečenju

S.M.J.

25. 11. 2020. u 17:21

NA osnovu obrađenih PCR i antigen testova koji su dostavljeni Zdravstvenom centru Negotin zabeleženo je još 29 novoobolelih od zarazne bolesti kovid-19.

МЕЂУ ОБОЛЕЛИМА У НЕГОТИНУ И НАЈМЛАЂИ: Због короне у болници беба стара 40 дана, трогодишње дете на кућном лечењу

Foto: S. M. J.

Među obolelima i jednomesečna beba kao i trogodišnje dete.

- Beba stara 40 dana primljena je noćas u tri časa na odeljenje dečje bolnice sa temperaturom koju je imalo i prethodnog dana. Testirana je antigen testom koji je pokazao pozitivan rezultat, a nakon ukazane lekarske pomoći transportovana u Niš gde je hospitalizovana na kovid odeljenju Dečje bolnice. Trogodišnje dete koje je prethodnog dana testirano zbog visoke temperature i dijareje i koje je takođe pozitivno u međuvremenu se dobro oseća, terapijski je zbrinuto i na kućnom je lečenju - kaže dr Vidosava Paunović Barbulović, vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra Negotin.

Iz niške laboratorije “Vatreno oko” od 18 PCR nalaza čak 50 odsto, odnosno 9 uzoraka pozitivno je na prisustvo virus korona. Od 32 antigent testa koja su uzorkovana u negotinskoj laboratoriji Doma zdravlja pozitivna su 62,5 odsto, odnosno ukupno 20 testova.

Među novozaraženima je 19 žena od 11 do 77 godina i desetorica muškaraca od kojih najmlađi ima 40 dana, a ostali od 17 do 77 godina. Svi oboleli su na kućnom lečenju i u izolaciji. Dvoje naših sugrađana se oporavilo, tako da je trenutno u oopštini Negotin 179 aktivno pozirivnih.

Na Grudnom odeljenju negotinske bolnice je hospitalizovano sedam pacijenata sa bronhopneumonijom, jedan je PCR negativan, jedan je pozitivan, ali je ostao na lečenju, a za pet pacijenata se čeka rezultat PCR testa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije