EPIDEMIOLOG STANKOVIĆ: U Pčinjskom okrugu izrazito nepovoljna epidemiološka situacija

Јелена Стојковић
Jelena Stojković

25. 11. 2020. u 17:48

EPIDEMIOLOG Zavoda za javno zdravlje u Vranju dr Slađan Stanković, kaže za Novosti da je situacija u okrugu izrazito nepovoljna zbog velike brzina širenja virusa i brzog zaražavanja i oboljevnja velikog broja ljudi u Staračkom domu u Surdulici.

ЕПИДЕМИОЛОГ СТАНКОВИЋ: У Пчињском округу изразито неповољна епидемиолошка ситуација

Foto: J.S.

- 35 korisnika i 14 zaposlenih do sada,  je obolelo u surduličkom Domu za stare. Zabrinjava i što je 40 obolelih na kiseoničnoj terapiji u kovid bolnici u Vranju,  kao i činjenica da se svakodnevno transportuju pacijenti u Niš – nabraja Stanković.

On dodaje da se konstantno beleže novi slučajevi zdravstvenih radnika, kao i učenika osnovnih i srednjih škola. Prema njegovim rečima, pored mera prevencije vrlo je važno blagovremeno javljanje lekaru.

- Pravovremeno javljanje lekaru kod pojave simptoma, pravovremena kućna izolacija i kućni karantin su za sada, uz distancu, maske, pranje  ruku, najvažnijr  mere za suzbijanje epidemije sve do početka primene vakcine protiv KOVID 19 – smatra Stanković.

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju, od  192 uzorka iz Pčinjskog okruga, 55 je pozitivno na virus korona.

Od ovog broja 14 je iz Vranja, 12 iz Surdulice, devet iz Trgovišta, sedam iz Bujanovca, po šest iz Vladičinog Hana i Preševa i jedan iz Bosilegrada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna