REKORDNIH 180 NOVOZARAŽENIH: Ne jenjava epidemija na teritoriji Kraljeva

G. ĆIROVIĆ

26. 11. 2020. u 16:10

KAKO je u četvrtak po podne saopštio gradski Krizni štab, prema podacima kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje od ukupno 415 testiranih uzoraka sa teritorije Kraljeva, računajući 216 PCR i 199 antigen metodom, na kovid-19 pozitivno je rekordnih 180!

РЕКОРДНИХ 180 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Не јењава епидемија на територији Краљева

Foto: G. Šljivić

Do sada je u gradu na Ibru od početka epidemije registrovano 3.765 slučajeva infekcije, dok je u aktuelnom udaru korone od 16. oktobra zvanično potvrđeno čak 2.327.

Od prethodnog izveštaja, dodaje se u saopštenju Kriznog štaba, dvoje pacijenata je preminulo, tako da je od izbijanja epidemije ukupno 66 Kraljevčana izgubilo život od posledica virusa korona.

U ovdašnjoj Opštoj bolnici "Studenica" trenutno se leči 51 kovid pacijent. Na intenzivnoj nezi je osmoro pacijenata, od kojih je troje intubirano, a petoro na neinvazivnoj ventilaciji.

Prema saopštenju ove ustanove u minulih 24 sata preminulo je dvoje pacijenta, 13 novoobolelih je primljeno, a 12 pacijenata otpušteno sa bolničkog lečenja. U ovom periodu u Kovid ambulanti obavljeno je 197 pregleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije