TEŠKA NOĆ U KC VOJVODINE: Primljen najveći broj kovid pacijenata

Lj.P.

27. 11. 2020. u 10:25

PORED velikog broja ambulantno pregledanih pacijenata na Klinici na infektivne bolesti, prethodnu noć u Kliničkom centru Vojvodine obeležio je najveći broj primljenih pacijenata na bolničko lečenje sa kovid-19 potvrđenom virusnom infekcijom od početka epidemije, saopštila je danas PR služba KCV.

ТЕШКА НОЋ У КЦ ВОЈВОДИНЕ: Примљен највећи број ковид пацијената

Foto: D. Dozet

U prethodna 24 sata u Kliničkom centru Vojvodine je hospitalizovano 52 pacijenta sa potvrđenom kovid-19 virusnom infekcijom.

Trenutno, u KCV se, kako navode u PR službi ove zdravstvene ustanove, leči 359 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa kovid-19. Od toga, kod 23 pacijenta, s obzirom na njihovo zdravstveno stanje,lečenje zahteva primenu invazivne mehaničke ventilacije.

Još napominju da se kod velikog broja ostalih hospitalizovanih pacijenata koji su oboleli od kovid-19, a s obzirom na težinu kliničke slike uz ostalu neophodnu terapiju primenjuje i intezivna kiseonička potpora.

U Vojnoj bolnici u Petrovaradinu trenutno se leči 27 pacijenata kod kojih je potvrđeno da su oboleli od virusa kovid-19. S obzirom na porast broja hospitalizovanih pacijenata KCV je bio prinuđen da obezbedi dodatne smeštajne kapacitete kao i da reorganizuje ljudske resurse unutar svojih organizacionih jedinica.

Trenutno u kovid sistemu su Klinika za infektivne bolesti, Klinika za medicinsku rehabilitaciju, Klinika za abdominalnu hirurgiju, Klinika za urologiju, Klinika za plastičnu hirurgiju, Klinika za maksilofacijalnu hirurgiju, Klinika za otorinolaringologiju, Klinika ortopedsku hirurgiju, Klinika za vaskularnu hirurgiju kao i Klinika za anesteziju intenzivnu terapiju i terapiju bola.

Urgetni centar, Specijalistička poliklinika KCV i preostali hospitalni deo funkcionišu kao non kovid jedinice.

IZ KCV apeluju na građane da pomognu zdravstvenom sistemu i Kliničkom centru Vojvodine, te da se obavezno pridržavaju svih preventivnih zaštitnih mera, što podrazumeva nošenje zaštitnih maski, održavanje odgovarajuće distance između osoba, redovno pranje i dezinfekcija ruku, kao i izbegavanje okupljanja stanovništva u većem broju u zatvorenom prostoru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)