JOŠ ČETVORO PREMINULO: U Rudničko-takovskom kraju 29 novozaraženih koronom

M. B.

27. 11. 2020. u 15:32

ČETIRI osobe pozitivne na kovid-19 (83, 78, 76 i 70 godina).

ЈОШ ЧЕТВОРО ПРЕМИНУЛО: У Рудничко-таковском крају 29 новозаражених короном

Foto M. B.

u Rudničko-takovskom kraju su, nažalost, preminule, prema današnjem zvaničnom izveštaju. U minulih 24 časa registrovano je još 29 novozaraženih, po najnovijim pristiglim rezultatima testiranja u Gornjem Milanovcu.


Trenutno, ukupan broj lica potvrđenih na korona virus ovde je 366.

- Od tog broja, 101 ih je izlečeno, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije. Trenutno je hospitalizovano 38 kovid pozitivnih lica sa teritorije ove opštine: troje u bolnicama u Beogradu, 29 u milanovačkoj Opštoj bolnici, šestoro u čačanskoj. Preostala lica potvrđeno pozitivna na korona virus, kao i njihovi kontakti, su u kućnoj izolaciji pod medicinskim nadzorom – izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja.

 U Kovid ambulanti tog Doma juče je obavljeno 147 pregleda, urađeno 15 seroloških testova, 41 antigenski, uzeto 17 nazofaringealnih briseva, na hospitalizaciju je upućeno desetoro lica.  

Statistika epidemije u ovom kraju ima dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna, zaraženo je ukupno 530, uz 19 smrtnih ishoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024