TEŽAK DAN U SUBOTICI: Od kovida umrlo četvoro ljudi

J. L.

27. 11. 2020. u 15:42

NA bolničkom lečenju u Kovid delu Opšte bolnice Subotica trenutno je hospitalizovan 101 pacijent, u Kovid jedinici intenzivnog lečenja 14 pacijenta nalazi se na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a od posledica virusa korona u poslednja 24 časa preminulo je četvoro ljudi.

ТЕЖАК ДАН У СУБОТИЦИ: Од ковида умрло четворо људи

Foto: Novosti arhiva

- I za naš grad, i za mene lično, bila je ovo do sada najteža noć. Molim sve građane Subotice da shvate ozbiljnost epidemiološke situacije u kojoj se trenutno nalazimo, da se ponašamo odgovornije nego ikad i da poštujemo preporučene preventivne mere, jer se samo na taj način možemo izboriti sa virusom – poručio je gradonačelnik Subotice Stevan Bakić.

- Moramo da poštujemo preporučenu fizičku distancu, da izbegavamo  zadržavanja i okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru i da nosimo zaštitne maske. Apelujem posebno na mlađe ljude, ali i na njihove roditelje, da se suzdrže od organizovanja žurki, rođendana i drugih proslava.

-  Molim sugrađane koji su pozitivni na korona virus, a slobodno se kreću gradom, da više ne krše meru samoizolacije, a osobe koje su bile u kontaktu sa potvrđenim slučajevima da ostanu u samoizolaciji 14 dana od poslednjeg kontakta. Moja obaveza, i ljudska i kao gradonačelnika, jeste da upozorim građane Subotice da će nadležne inspekcijske službe kažnjavati sve one koji se ne budu striktno pridržavali preporučenih epidemioloških mera - zaključio je Bakić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri