CRNI REKORD I U KRALJEVU: 201 novozaraženi, gužve u redovima za testiranje

G. ĆIROVIĆ

27. 11. 2020. u 16:10

OD ukupno 514 testiranih uzoraka sa teritorije Kraljeva, računajući 215 PCR i 299 antigen metodom, na kovid-19 pozitivan je rekordan 201 uzorak!

ЦРНИ РЕКОРД И У КРАЉЕВУ: 201 новозаражени, гужве у редовима за тестирање

Foto:G.Šljivić

Ovo je u petak po podne saopštio gradski Krizni štab prema podacima kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje. Tako je do sada u gradu na Ibru od početka epidemije registrovano 3.966 slučajeva infekcije, dok je u ovom trećem naletu korone od 16. oktobra zvanično potvrđeno čak 2.528.

U saopštenju Kriznog štaba se dodaje i da je od prethodnog izveštaja od posledica korone preminuo još jedan pacijent, tako da je do sada ukupno 67 Kraljevčana izgubilo bitku protiv ovog opakog virusa.

U kraljevačkoj Opštoj bolnici „Studenica“ trenutno se leči 60 kovid pacijenata, devet više u odnosu na prethodni izveštaj. Na intenzivnoj nezi je 11 pacijenata, od kojih je sedmoro intubirano, a četvoro je na neinvazivnoj ventilaciji.

Kako je saopšteno iz ove ustanove, u minulih 24 sata preminuo je jedan pacijent, 20 novoobolelih je primljeno, a 10 pacijenata otpušteno sa bolničkog lečenja. U ovom periodu u Kovid ambulanti obavljeno je čak 230 pregleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)