ZASEDAO PIROTSKI ŠTAB ZA VANREDNE SITUACIJE: Detaljno se prati situacija sa koronom

V.Ć.

27. 11. 2020. u 16:29

ŠTAB za vanredne situacije u Pirotu, saopštio je da još uvek nema elemenata za uvođenje vanredne situacije na području grada, ali se kontinuirano prati situacija sa epidemijom kovida 19.

ЗАСЕДАО ПИРОТСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ: Детаљно се прати ситуација са короном

Foto: V.Ćirić

- Na osnovu detaljne analize medicinske struke: Zavoda za javno zdravlje, Doma zdravlja i Opšte bolnice, procena je da u ovom trenutku nema elemenata za proglašenje vanredne situacije na području grada. Detaljno se prati opšta situacija u gradu, zdravstvenijk ustanovama i radnim kolektivima-navodi Štab za vanredne situacije.

- Nedavna preporuka ZZJZ da se proglasi vanredna situacija, odnosila se na predlog da se nastava u pirotskim školama organizuje onlajn, ali je takvu odluku, u međuvremenu doneo Republički štab i ona se odnosi na celu zemlju-konstatuje Krizni štab u Pirotu i poručuje da će se i dalje pratiti poštovanje preventivnih mera u gradu i da će nadležne inspekcije sankcionisati svako kršenje pomenutih preventivnih mera.

Štab je , na današnjoj sednici oldučio ,da novčano pomogne: Opštu bolnicu za kupovinu uređaja i poropratnih elemenata za terapiju kisonikom, Dom zdravlja da opremi nadstrešnicu ispred kovid ambulante u Tijabari i ZZJZ za pojačane aktivnosti.

Prvobitna odluka od 5.novembra produžena je do 15.decembra i ona glasi da se venčanja mogu obavljati samo u Svečanoj sali Gradske uprave, da se obustavljaju sva takmičenja Saveza za sport, kao i aktivnosti folklornih i plesnih ansambala .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)