ODBORNICI NA PARKETU, DIREKTORI NA TRIBINAMA: Sednica Skupštine grada Kikinde održana u Sportskoj hali (FOTO)

R. Šegrt

27. 11. 2020. u 16:48

EPIDEMIJA koronavirusa izmestila je odbornike Gradske skupštine u Kikindi na mesto gde nikada ranije nijedan saziv nije zasedao. Umesto u prelepoj Svečanoj sali Gradske kuće šesta sednica održana je u hali Sportskog centra „Jezero“.

ОДБОРНИЦИ НА ПАРКЕТУ, ДИРЕКТОРИ НА ТРИБИНАМА: Седница Скупштине града Кикинде одржана у Спортској хали (ФОТО)

R. Šegrt

Tako su odbornici odluke doneli glasajaući na parketu. Pošto su razmatrali izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova, kao i mesnih zajednica u prošloj godini, na tribinama su bili direktori tih preduzeća, ustanova kulture i socijalne zaštite.

Korona je proredila i broj prisutnih, pa je od 39, sednici prisustvovalo 25 odbornika. Pojedini su sedeli u kaputima i zimskim jaknama, a stolice iz Narodnog muzeja bile su raspoređene tako da obezbeđuju dovoljnu distancu između prisutnih odbornika i članova Gradskog veća. Distance su se pridržavali i direktori na trbinama. Naravno, svi prisutni su nosili zaštitne maske, a na ulazu je svima izmerena temperature i obezbeđena su sredstva za dezinfekciju obuće i ruku.

Na dnevnom redu bilo je 38 tačaka dnevnog reda, ali je rasprava o pojedinima objedinjena, pa je su se odluke brzo donosile, ubedljivom većinom. Izveštaji javnih preduzeća, ustanova kulture, sportskog centra “Jezero” i mesnih zajednica su usvojeni većinom glasova.

Kako je saopštio predsednik Skupštine grada Mladen Bogdan, većina od 14 odsutnih odbornika opravdala je i najavila izostanak, ali ne i bivši gradonačelnik Pavle Markov, odbornik SNS-a. On nije prisustvovao nijednoj sednici skupštine u novom sazivu. Odsutan je bio i aktuelni gradonačelnik Nikola Lukač, koji je pozitivan na kovid 19 i već drugu nedelju se nalazi u kućnoj samoizolaciji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAKUPILI TRI TONE SMEĆA: Akcija „Čisto iz ljubavi“ Udruženja „Čepom do osmeha“, volontera i građana u Petrovaradinskoj industrijskoj zoni