"OVO JE POTREBNO AKO ŽELIMO DA SE GRAD RAZVIJA": Odlukom odbornika Skupštine grada Kragujevca veći porez na imovinu

M.L.

27. 11. 2020. u 16:50

ODBORNICI Skupštine grada Kragujevca, većinom glasova, usvojili su odluku o povećanju stope poreza na imovinu sa 0,30 na 0,40 odsto.

ОВО ЈЕ ПОТРЕБНО АКО ЖЕЛИМО ДА СЕ ГРАД РАЗВИЈА: Одлуком одборника Скупштине града Крагујевца већи порез на имовину

Foto: M.L.

Ovim će se, kako je rečeno, u gradsku kasu sliti dodatnih oko 15o miliona dinara,potrebnih za investicije, ulaganja u infrastrukturu.

Odbornici opozicije kritikovali su ovu odluku navodeći da je to novi namet za građane.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, međutim, smatra da je takva odluka potrebna kako bi se grad razvijao,građani imali bolje uslove za život.

- Svestan sam da je to politički nepopularna mera,ali,ako želimo da se grad razvija ovo je potrebno - kazao je gradonačelnik Dašić

Naglasio je da u prigradskim,kao i seoskim sredinama, trenutno ima oko hiljadu neasfaltiranih ulica. Cilj je da se putevi urede, ali reše i drugi problemi sa kojima se brojni građani godinama suočavaju.

Inače, zbog aktuelne situacije sa koronavirusom,sednica Skupštine grada održana je u amfiteatru Pravnog fakulteta, jer u zgradi gradske uprave nema uslova za primenu svih epidemijskih mera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)