GRADSKI ŠTAB BORA: Još jedna kovid ambulanta, obezbeđene dodatne linije prevoza za pacijente

Tanjug

27. 11. 2020. u 22:08

ГРАДСКИ ШТАБ БОРА: Још једна ковид амбуланта, обезбеђене додатне линије превоза за пацијенте

Foto:G.Šljivić

U BORU će biti otvorena još jedna kovid ambulanta i biće uveden prevoz za kovid pacijente kako bi se smanjile gužve i rasteretio pritisak na zdravstvene radnike, odlučio je Štab za vanredne situacije u tom gradu.

Nova ambulanta u naselju Metalurg biće namenjena pacijentima koji se prvi put javljaju sa mogućim simptomima virusne infekcije kovid-19, a u njoj će se obavljati PCR testiranje i antigenski testovi.


Postojeća ambulanta "Rudar" na gradskom šetalištu biće namenjena pacijentima kojima je potreban kontrolni pregled, a gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić kaže da će se na taj način sprečiti širenje virusa, te značajno smanjiti vreme čekanja na pregled.

Na predlog gradskog Štaba za vanredne situacije, Grad Bor će obezbediti i dodatne polaske za potrebe prevoza kovid pacijenata od ambulanti do gradske bolnice.

Prevoziće se isključivo pacijenti koji imaju potrebu za pregledom, a prevoz će biti organizovan na sat vremena u periodu od 06 do 20 časova, navodi se u saopštenju Preš službe Grada Bora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)