TEŠKA SITUACIJA U TRSTENIKU: Samou u novembru registrovano 572 novozaraženih

Tanjug

02. 12. 2020. u 15:25

NA području opštine Trstenik, samo u novembru registrovane su ukupno 572 novozaražene osobe i zato je Krizni štab iz Trstenika odlučio da u Domu zdravlja angažuje još dva lekara i dve medicinske sestre koji bi radili u kovid ambulanti.

ТЕШКА СИТУАЦИЈА У ТРСТЕНИКУ: Самоу у новембру регистровано 572 новозаражених

Foto: S. Babović

- Na osnovu zahteva iz Doma zdravlja odlučili smo da iz budžeta opštine Trstenik izdvojimo sredstva za angažovanje dodatnog medicinskog osoblja - kazala je predsednica opštine Trstenik Milena Turk.

Prema njenim rečima, u ovom trenutku u kovid ambulanti rade po tri lekara i sestre kako bi se smanjile gužve.

Trstenik je jedna od prvih opština u Srbiji koja je uvela vanrednu situaciju, a Turk kaže da je opštinskom štabu bio cilj da izađu u susret građanima i postave protokole i obezbede šatore ispred kovid ambulante.

- U novembru je zabeleženo pogoršanje situacije, odnosno veći broj ljudi koji su se javili na prvi pregled. Ako se od 200 ljudi, njih 80 javilo na prvi pregled, to govori da se mere nisu u potpunosti poštovale. Naš krizni štab je zabranio sva okupljanja, i molimo sugrađanbe da ih poštuju - rekla je Turk.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani