BROJ RASTE IZ DANA U DAN: U srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji 78 novozaraženih od korona virusa

I. Radulović

03. 12. 2020. u 11:12

BROJ novoobolelih lica u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji iz dana u dan sve je veći, a samo u poslednja 24 sata virusom kovid – 19 zaraženo je 78 osoba, dok je 12 osoba izlečeno, podaci su Kriznog štaba opštine Kosovska Mitrovica.

БРОЈ РАСТЕ ИЗ ДАНА У ДАН: У српским срединама на Косову и Метохији 78 новозаражених од корона вируса

Foto: I.Radulović

U pomenutom periodu borbu urađeno je 176 testova čiji su rezultati stigli u Zavod za javno zdravlje u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Najviše novoobolelih na severu Kosova i ovog puta registrovano je u severnom delu Kosovske Mitrovice (21), zatim u Leposaviću (15), Zubinom Potoku (9), dok je u Zvečanu 8 novozaraženih.

Na centralnom delu Kosmeta, prema podacima iz poslednjeg izveštaja, broj novoobolelih je 25 i to: Gračanica (10), Gnjilane (6), Šrtpce (4), Prilužje (2), dok je u Kosovskoj Kamenici, Prizrenu i Peći zabeležen po jedan slučaj novoobolelih. U istom periodu izlečeno je troje pacijenata.

Trenutan je u srpskim sredinama na Kosovu aktivno 1182 slučaja, od kojih se u Kliničko bolničkom centru u severnoj Kosovskoj Mitrovici na lečenju nalazi 74 pacijenta, dve osobe se leče u KBC u Nišu, dok je 1106 pacijenata u izolaciji.

Od početka izbijanja pandemije koronavirusa u srpskim sredinama na KiM registrovano je ukupno 2516 osobe koje su obolele od kovid-19, a u istom periodu testirano je 9249 lica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024