ZATVARAJU SE ŠKOLE I VRTIĆI: Alarmantna situacija u Aleksandrovcu, neće raditi ni pijace

Tanjug

04. 12. 2020. u 18:06

NA današnjoj vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije kojom je predsedavao Dejan Marković, zamenik predsednika opštine Aleksandrovac donete su nove mere opštinskog štaba.

ЗАТВАРАЈУ СЕ ШКОЛЕ И ВРТИЋИ: Алармантна ситуација у Александровцу, неће радити ни пијаце

Foto: B.Pribanović

Predloženo je da Dečja ustanova "Naša radost" ne radi do 15. decembra, kao i osnovne škole do četvrtog razreda koje su do sada radile, pređu na onlajn nastavu.

Ove ustanove su u obavezi da se konsultuju sa svojim nadležnim ministarstvom koje donosi krajnju odluku, prenosi RTS.

Takođe, doneta je odluka da dve pijace, buvlja i stočna, neće raditi 11. i 18. decembra, dok će zelena pijaca raditi uz pojačanu kontrolu i sve mere predostrožnosti.

Zaključeno je da je situacija na području opštine Aleksandrovac krajnje ozbiljna, može se reći kritična sa brojem zaraženih i da su donete mere iz krajnje nužde kako bi se smanjio rizik od zaraze i sačuvalo zdravlje građana.

U kruševačkoj bolnici iz Aleksandrovca je trenutno 50 osoba, tri osobe su kritično, ali najveći problem je što svakog dana ima po nekoliko novih hospitalizovanih osoba.

Samo poslednjih sedam dana preminulo je više lica sa područja opštine od posledica virusa. Ukupan broj obolelih je 985, danas 48 novozaraženih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade