EPIDEMIJA KORONE NA PODRUČJU PIROTSKOG OKRUGA: Još 101 zaražen, preminula jedna osoba

V.Ć.

09. 12. 2020. u 10:42

U PIROTSKOM okrugu kovidom 19 zaražena je još 101 osoba, a na testiranje u nadležnu laboratoriju niškog KC poslata su 52 uzorka. U Opštoj bolnici , od posledica infekcije preminula je još jedna osoba , tako da je opd početka epidemije ukupno preminulo 49 građana.

ЕПИДЕМИЈА КОРОНЕ НА ПОДРУЧЈУ ПИРОТСКОГ ОКРУГА: Још 101 заражен, преминула једна особа

Foto: V.Ć.

ZZJZ u ovom gradu, saopštava da je , najveći broj novozaraženih iz Pirota, zatim iz Babušnice, Bele Palanke i Dimitrovgrada. U periodu od 28.novembra, do 8.decembra preminulo je 18 osoba. U kovid ambulanti u Pirotu pregledano je 434 osoba , od kojih je 146 prvih, a 288 kontrolnih pregleda.Ovo je inače najveći broj pregleda od početka epidemije. Mera kućne izloacije naložena je za 303 osobe, dok je 97 ukinuta.

U kućnoj ili bolničkoj izolaciji trenutno je 2259 osoba. Povećava se i broj pacijenata u Opštoj bolnici u Pirotu koja je odnedavno u kovid sistemu. Trenutno je, zbog problema sa pneumonijama na lečenju 82 pacijenta, među kojija su i 3 iz Doma za stare u Dimitrovgradu. Lekari Centra za prevenciju u ZZJZ procenjuju da je broj obolelih sedam do deset puta veći, ali se svi ne javljaju zdravstvenim službama.

Epidemijska situacija u Dimitrovgradu, Beloj Palanci i Babušnici je vanredna, a na području Pirota venredna sa daljom tendencijom pogoršanja, pa je zato neophodno i dalje dosledno i odgovorno poštovati sve protivepidemijske mere-poručuju iz ZZJZ u Pirotu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)