CRNI REKORD U KRALJEVU: Čak 271 novozaraženih, epidemiološka situacija veoma nepovoljna!

G.Ć.

09. 12. 2020. u 17:40

PREMA podacima kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje, od ukupno 628 testiranih uzoraka brisa sa teritorije Kraljeva, od kojih 292 PCR i 336 antigen metodom, na kovid-19 pozitivno je čak 273, što je za 15 više u odnosu na prethodni dan i novi rekord po broju novozaraženih na dnevnom nivou.

ЦРНИ РЕКОРД У КРАЉЕВУ: Чак 271 новозаражених, епидемиолошка ситуација веома неповољна!

Foto: G.Šljivić

Tako je u gradu na Ibru od početka epidemije ukupno potvrđeno 6.626 slučajeva infekcije, dok je u aktuelnom talasu virusa od 16. oktobra zvanično registrovano - 5.188.

Kako je saopštio gradski krizni štab, od posledica korone preminuo je još jedan kovid pacijent sa teritorije Kraljeva, tako da je do sada ukupno 93 Kraljevčana izgubilo bitku protiv korona virusa.

U ovdašnjoj Opštoj bolnici trenutno je hospitalizovano 108 kovid pacijenata, 15 više u odnosu na prethodni izveštaj. Na intenzivnoj nezi je zbrinuto osmoro, od kojih je dvoje pacijenata na respiratoru, a šestoro na neinvazivnoj ventilaciji. Tokom minulih 24 sata, kako je saopšteno iz ove ustanove, preminulo je troje kovid pacijenata, 33 je novoprimljenih, a 15 je otpušteno sa bolničkog lečenja. U ovom periodu u Kovid ambulanti obavljen je ukupno 241 pregled.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna