TRAGEDIJA U KOVID AMBULANTI: Pacijent preminuo u čekaonici, pao na pod, nije mu bilo pomoći

G.Ćirović

13. 12. 2020. u 12:14

OD početka epidemije na teritoriji Kraljeva je do subote po podne zvanično potvrđeno 7.257 slučajeva virusa korona, dok je u aktuelnom talasu od 16. oktobra registrovano – 5.819.

ТРАГЕДИЈА У КОВИД АМБУЛАНТИ: Пацијент преминуо у чекаоници, пао на под, није му било помоћи

Foto: G. Šljivić

U ovdanjšoj opštoj bolnici hospitalizovano je 115 kovid pacijenata sa teškom kliničkom slikom, a u kovid ambulanti ove ustanove svakodnevno se obavi više od 200 pregleda.

Uprkos silnim naporima i ogromnom trudu svih zaposlenih u ovoj ustanovi da pruže pomoć svakom pacijentu, ima, na žalost, slučajeva kada su i lekari potpuno nemoćni. Tako je u nedelju ujutro, dok je čekao na pregled, u hodniku kovid ambulante OB "Studenica"  preminuo jedan pacijent.

- Samo je pao na pod. Lekari su brzo reagovali i uneli ga u ordinaciju, ali mu nije bilo pomoći. Epidemiološka situacija je veoma teška i nikome nije lako - priča jedan pacijent.

Direktor kraljevačke OB "Studenica" Zoran Mrvić, kaže da je nesrećni muškarac primljen sa teškom kliničkom slikom čim je ambulanta počela da radi.

- Doktor nije uspeo da ga spase. Najveći problem je što se pacijenti kasno javljaju. I dalje apelujemo da ne čekaju, nego da odmah dođu na pregled. Veći broj kontrola i radimo kako bi pogoršanja na vreme registrovali – kaže dr Mrvić. - Ljudi ne umiru zbog čekanja u ambulanti, već zbog pogoršanja zdravstvenog stanja usled inficiranja korona virusom. Hitni slučajevi se primaju preko reda. Pre nekoliko dana je dovedena žena iz Vrnjačke Banje koja nije disala. Urađena je reanimacija, ali bez uspeha.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)