OZVANIČENA ODLUKA UŽIČANA: Umesto slavlja, tri miliona za obolele mališane

N. J.

15. 12. 2020. u 11:33

UŽICE je krajem novembra postalo prvi grad u Srbiji koji je novac za organizaciju novogodišnjih programa i ukrašavanje grada - preusmerio za lečenje dece.

ОЗВАНИЧЕНА ОДЛУКА УЖИЧАНА: Уместо славља, три милиона за оболеле малишане

Foto: N. J.

Ovu odluku sada je ozvaničilo Gradsko veće usvojivši predlog, a za finansijsku podršku obolelim mališanima sa teritorije najvećeg grada zapadne Srbije izdvojena su tri miliona dinara.

- Novac će biti upotrebljen za kupovinu lekova, pomagala, učešće u troškovima operativnog lečenja i drugim medicinskim procedurama koje nisu obuhvaćene obaveznim zdravstvenim osiguranjem - odluka je Gradskog veća Užica.

Krajem novembra, Narodna stranka uputila je ovaj predlog gradskoj upravi. Dan kasnije, stigao je odgovor da ovakva inicijativa gradonačelnika Jelene Raković Radivojević već postoji i da će biti usvojena. Kome god da pripadaju zasluge za razumnu odluku, sigurno je da ona predstavlja veliku, konkretnu pomoć i značajno ohrabrenje za obolele mališane i za njihove porodice.

Posle Užica, brojni drugi gradovi u Srbiji odustali su od novogodišnjeg slavlja, usmerivši značajne iznose za lečenje dece.

- Grad misli na decu Užica, roditelji svakodnevno dolaze tražeći pomoć. Tokom prethodna dva meseca, pre ove odluke, izdvojili smo novac za lečenje dece iz četiri porodice. Sada će biti više novca, a on će biti raspoređivan prema prioritetima - rekla je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević, uoči usvajanja odluke Gradskog veća - Roditelji zahteve mogu dostavljati svakodnevno, a pomoć oboleloj deci naći će se i u budžetu za nerednu godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EVAKUACIJA NIŠKOG NASELJA ZBOG TOMAHAVKA NA GRADILIŠTU: Oglasio se i štab za vanredne situacije