HUMANOŠĆU DO NOVOG KROVA: Porodici Đorović iz Savinog Sela posle požara mnogi pritekli u pomoć

Lj. P.

16. 12. 2020. u 15:20

KADA se svi slože i odluče da pomognu ljudima u nevolji, onda se svaka muka lakše prebrodi. Upravo to je doživela porodica Đorović iz Savinog Sela kod Vrbasa, koja je u požaru 28. novembra ostala bez krova nad glavom.

ХУМАНОШЋУ ДО НОВОГ КРОВА: Породици Ђоровић из Савиног Села после пожара многи притекли у помоћ

Foto Privatna arhiva

Svi žitelji ovog sela sa oko dve hiljade duša, ali i firme iz okoline i Vrbasa i mnogi drugi, pritekli su im u pomoć.

Na nesreću četvoročlane porodice nemi nisu ostali ni policajci iz Policijske stanice u Vrbasu, predvođeni načelnikom Vladom Glođovićem, koji su se, saznavši za nesreću koja je zadesila porodicu u Savinom Selu, pridružili humanitarnoj akciji. Primenjujući Strategiju policije u zajednici i učešća u velikom broju humanitarnih aktivnosti, uspeli su da prikupe novac za kupovinu materijala neophodnog za adaptaciju unutrašnjosti kuće.

A sugrađane na noge je "digla" Milica Vasović (28), medicinska sestra u Opštoj bolnici u Vrbasu, koja je za samo tri dana sa drugaricom Vesnom Komatinom i još nekoliko meštana posetila svaku kuću u Savinom Selu, kako bi prikupili donaciju za porodicu Đorović, da bi se kuća što pre osposobila za stanovanje.

Foto Privatna arhiva

- Duboko nas je dirnula nesreća porodice Đorović i za sve meštane Savinog Sela najnormalnije je bilo da priteknu u pomoć - kaže Milica Vasović, inicijator humanitarne akcije.

- Za svaku pohvalu su i policajci iz Vrbasa, koji su se priključili akciji i kupili gipsane ploče, distancere za unutrašnjost kuće, a Biljani, kojoj je u požaru izgorelo sve u njenoj sobi, policajci iz Vrbasa su o svom trošku izradili novu ličnu kartu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOBI BANKA POSTAJE YETTEL BANK