MILION DINARA ZA BOLESNE MALIŠANE: Umesto za novogodišnji program Grad Kikinda deo novca daće za lečenje dece

Рада Шегрт
Rada Šegrt

16. 12. 2020. u 10:22

DEO novca koji je predviđen za organizaciju tradicionalnog novogodišnjeg programa Grad Kikinde usmeriće za lečenje dece.

МИЛИОН ДИНАРА ЗА БОЛЕСНЕ МАЛИШАНЕ: Уместо за новогодишњи програм Град Кикинда део новца даће за лечење деце

Foto: Rada Šegrt

 Kako je saopšteno iz Gradske uprave, za lečenje dece biće uplaćeno milion dinara. Ova kratka informacija, bez dodatnog obrazloženja i objašnjenja, objavljenja je na zvaničnoj Fejsbuk stranici Grada Kikinde i dobila je široku podršku građana. Nijedna druga objava kao ova nije dobila toliko glasova kao ova.

Foto: Rada Šegrt

Inače, Grad Kikinda ni ove godine neće organizovati javni doček Nove godine ispred Gradske kuće. Još pre nekoliko godina odustalo se od masovnog slavlja i koncerta za građane. Ranijih godina bila je praksa da se 31. decembra, u podne, na trgu organizuje Dečja nova godina, ali će ovaj put i to zavisiti od epidemiološke situacije. Jedino neće izostati ispunjavanje želja koje su mališani uputili Deda Mrazu putem pisama koje su ubacili u gradsku “kutiju želja”. Osmu godinu uzastopno Gradska upravu organizovaće dostavu novogodišnjih paketića na kućne adrese mališana.

- U “kutiji želja” već ima oko 3.000 pisama, a procenjujemo da će ih biti još. Planiramo da gradski Deda Mraz podeli oko 4.000 poklona, ukupne vrednosti nešto više od milion dinara. Paketiće smo obezbedili uz pomoć više desetina donatora – izjavio je gradonačelnik Nikola Lukač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a