FRILENSERI UPUTILI ZAHTEV MINISTARSTVU ZA RAD: Traže da učestvuju u izmeni Zakona o radu

J. Ž. S.

16. 12. 2020. u 14:13

FRILENSERI u Srbiji će tražiti od Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračku i socijalnu politiku da njihovii predstavnici uđui u Radnu grupu za izradu novog zakona o radu, kako bi obezbedili da njihov položaj bude regulisan, kaže Katarina Pavlović, pravna savetnica Udruženja radnika na internetu.

ФРИЛЕНСЕРИ УПУТИЛИ ЗАХТЕВ МИНИСТАРСТВУ ЗА РАД: Траже да учествују у измени Закона о раду

Foto Tanjug

- Obratićemo se ministarstvu kako bi nas uključili u rad radne grupe, a možemo da razgovaramo i o posebnom propisu koji bi regulisao status frilensera, ukoliko se proceni da je tako nešto potrebno - rekla je Pavlović. - Neregulisan pravni status je ključni problem frilensera, čak i veći od pitanja oporezivanja njihovih prihoda.

Cilj Udruženja radnika na internetu je da se zaustavi najavljena naplata poreza frilenserima za tekuću i prethodnih pet godina, kao i da se jasno definiše njihov status u domaćem zakonodavstvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)