VUČEVIĆ: Koncertnu dvoranu u okviru Muzičke i Baletske škole vodiće naš čuveni virtouz na violini Stefan Milenković!

Novosti onlajn

17. 12. 2020. u 13:40

- SVE što je obećano u junu, sada je ostvareno, jer se celog svog života vodim idejom da dela govore o čoveku, a ne reči! - istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

ВУЧЕВИЋ: Концертну дворану у оквиру Музичке и Балетске школе водиће наш чувени виртоуз на виолини Стефан Миленковић!

Foto Ž. Knežević

- S ponosom objavljujem da će od Nove godine Novi Sad i Srbija biti bogatiji za spektakularni hram kulture, novu zgradu Muzičke i Baletske škole s vrhunskom koncertnom salom koju će voditi naš čuveni virtouz na violini Stefan Milenković, a koje će početi s radom u drugoj polovini naredne školske godine. Istrajali smo u ovom velikom projektu jer je to ulaganje u budućnost Novog Sada, koji će postati regionalni centar za talente. Naša deca više neće ići u druge zemlje da se usavršavaju, talenti će dolaziti kod nas, a biće mesta i za naše velike umetnike, sada rasejane po svetu.

Projekat vredan 3,1 milijarde dinara

Vučević ističe da je u ovaj značajni projekat za Novi Sad i celo srpsko društvo izdvojeno je 3 milijarde i 100 miliona dinara.

- Koristili smo najbolje materijale u zidanju i nabavili najkvalitetnije instrumente i opremu kako bismo stvorili instituciju koja će trajati mnogim generacijama posle nas. Sva deca koja žele i zasluže moći će ovde da se školuju, jer smo obezbedili dupli kapacitet upisnih mesta. Spremni smo da budemo Evropska prestonica kulture 2021.godine, a i posle toga Novi Sad će ostati zvučno kulturno ime u Evropi.

Koncertnu salu otvaramo 13. Januara

Stefan Milenković potvrdio je da je prihvatio ponudu da bude upravnik koncertne dvorane u Novom Sadu, ali ona nije bila jedina.

„Sve je ovo rezultat dobre volje, razmišljanja, energije mnogih ljudi. Tu je i Novi Sad kao evropska prestonica kulture 2021. godine, zatim sam grad, kao i nova koncertna sala koju otvaramo 13. januara sa jednim striming koncertom uz Kameratu Novi Sad. Isto tako Srbija stvara, inicijativa koja je pod pokroviteljstvom Kabineta predsednice Vlade. Sve su to faktori koji su na neki način pomogli nam da se odlučimo na ovaj korak, koji je za nas uzbudljiv“, objasnio je proslavljeni violinista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)