KOVID NE ODUSTAJE: U Kraljevu 158 novozaraženih, šestoro preminulih

G. ĆIROVIĆ

17. 12. 2020. u 17:06

OD ukupno 472 testirana uzoraka brisa sa teritorije Kraljeva, 212 PCR i 260 antigen metodom, na kovid-19, pozitivno je 158, odnosno svaki treći, saopštio je Gradski krizni štab na osnovu podataka iz kraljevačkog Zavoda za javno zdravlje.

КОВИД НЕ ОДУСТАЈЕ: У Краљеву 158 новозаражених, шесторо преминулих

Foto: G.Šljivić

Od posledica korone tokom minulih 24 sata preminulo je šestoro pacijenata sa teritorije Kraljeva, tako da je od izbijanja epidemije, računajući i jednog pacijenta kojem je nakon što je u sredu preminuo stigao pozitivan PCR test, ukupno 117 Kraljevčana izgubilo bitku protiv ovog opakog virusa.

U gradu na Ibru je od početka epidemije ukupno registrovano 8.094 slučajeva zaraze, dok je u aktuelnom talasu od 16. oktobra zvanično potvrđeno – 6.626.

U kraljevakoj opštoj bolnici trenutno je hospitalizovano 111 kovid pacijenata. Na intenzivnoj nezi je zbrinuto devetoro, od kojih je jedan pacijent na respiratoru, a osmoro na neinvazivnoj ventilaciji.

Tokom minulih 24 sata, kako je saopšteno iz ove ustanove, preminulo je šestoro pacijenata, 14 je novoprimljenih, a četvoro pacijenata je otpušteno sa bolničkog lečenja. U ovom periodu u Kovid ambulanti obavljeno je ukupno 270 pregleda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru