OVO SU DECA KOJA SU PODIGLA SRBIJU NA NOGE: Mališani iz Kruševca dirljivim crtežima pružili podršku medicinarima (FOTO)

S. Babović

18. 12. 2020. u 18:20

PODIGLI su Srbiju na noge i podsetili koliko su važni i pametni, iako su mali: najmlađi učenici Osnovne škole "Vuk Karadžić" u Kruševcu.

ОВО СУ ДЕЦА КОЈА СУ ПОДИГЛА СРБИЈУ НА НОГЕ: Малишани из Крушевца дирљивим цртежима пружили подршку медицинарима (ФОТО)

Foto: Arhiv škole

Đaci od prvog do četvrtog razreda ove kruševačke škole koja je u novembru obeležila 187 godina postojanja, po ideji kreativnih učiteljica i uz podršku roditelja izradili su na desetine crteža za kovid bolnice: veću u Batajnici, koja već radi i bolnicu u svom gradu, koja će pacijente početi da prima u nedelju.

VUČIĆ NA INSTAGRAMU: HVALA DECI UMETNICIMA


I kako su se deca iz Kruševca zahvalila medicinarima, tako se i predsednik Alekandar Vučić na Instagramu zahvalio najmlađim Kruševljanima za uložen trud.
- U nedelju otvaramo novu kovid bolnicu u Kruševcu, u rekordnom roku izgrađenu, a ovi divni crteži krasiće zidove naših bolnica.Hvala deci umetnicima što su nam ulepšali ovu nedelju.Ovo su njihovi crteži na kojima nam pokazuju kako vide našu zajedničku borbu protiv KOVID-19.-napisao je predsednik Vučić ispod fotografije sa pristiglim crtežima.

Ceo projekat pod nazivom "I naša je stvar" osmišljen je i kroz likovni konkurs. Deca su tokom novembra ispoljavala svoju kreativnost kroz teme "Cvet" i "Plakat podrške obolelima od KOVID-a". Svi radovi osvanuli su na izložbi u holu i na FB FB stranici pkole, a nakon glasanja izabrani su najuspeliji.

- "Naši heroji", "Ozdravite što pre", "Podrška svima koji se bore za naše živote i svim obolelima","Ja se čuvam,čuvaj se i ti"-samo su neke od poruka na crtežima lekara, medicinskih sestara u srcu, bolesnika, ali i princeza, koji su osvanuli onako kako ih deca vide, najiskrenije: bolest je neprijatelj,ljudi treba da je pobede-zajedno.

Učiteljica Žaklina Nikolić,autorka originalnog projekta napominje da je motiv bio da se najmlađi nauče empatiji.

- Ta mala deca od 6 do 11 godina su deo cele situacije, ovo je bio način da o njoj promišljaju, pruže podršku onima kojima je to najpotrebnije,kao i da istaknu važnost odgovornog ponašanja u epidemiji-napominje mnogima Žaklina Nikolić.

U Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" ponosni su na svoje đake čiji će crteži ukrasiti bolničke zidove.

- Pokazali ste svima nama koliko su mali ljudi-veliki-poručili su učenicima u Aktivu učitelja škole nakon "otvaranja" FB izložbe i proglašenja najboljih radova.

Stvaraoci iz školskih klupa slikali su i crtali različite motive.

- Naslikala sam rad koji je namenjen deci, da drže razmak, da se čuvaju,da bi sprečili širenje virusa - priča učenica Sara Kostić. 

PODRŠKA I IZ VRTIĆA! 

I deca koja pohađaju obdaništa u Kruševcu, slikala su zdravstvene radnike. Prošle nedelje, u obdaništima "Kolibri" i "Vuk Karadžić",koja se nalaze nedaleko od Opšte bolncie, nacrtali su spasioce u belim mantilima, koje viđaju gotovo svakog dana.

-Svi ti crteži predstavljaju jednu nesebičnu zahvalnost zdravstvenim radnicima, njima je poručeno da deca znaju koliko se oni bore-kaže Vesna Živković,direktorka Predškolske ustanove "Nata Veljković" u Kruševcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)