ZA RAZVOJ SEOSKOG TURIZMA: Predsednik Opštine Gornji Milanovac uručio subvencije domaćinstvima

V. I.

18. 12. 2020. u 19:45

PREDSEDNIK Opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević uručio je u petak 23 rešenja o subvencijama vlasnicima seoskih domaćinstava na području milanovačke opštine.

ЗА РАЗВОЈ СЕОСКОГ ТУРИЗМА: Председник Општине Горњи Милановац уручио субвенције домаћинствима

Foto: GU Gornji Milanovac

On je naglasio da je epidemiološka situacija uticala da znatno veći broj domaćih gostiju letuje i upozna lepote sela rudničko-takovskog kraja. Kovačević je izrazio nadu da će i po završetku pandemije gornjomilanovačka opština biti zanimljiva turistima iz svih delova Srbije, a da bi do toga došlo, neophodna su što veća ulaganja u razvoj seoskog turizma.

- Imamo više od 60 kategorisanih domaćinstava koja se bave seoskim turizmom i na najbolji način prestavljaju prirodne lepote ovog kraja kao i gastronomiju. Naš cilj i osnovni razlog zbog čega smo uveli subvencije u kategorizaciju domaćinstava jeste da pomognemo onima koji nemaju sredstava da izvrše tu obavezu kako bi mogli da prime goste - rekao je Kovačević.

Prema njegovim rečima, ove godine iz budžeta obezbeđeno je 3,5 miliona dinara, a sredstva za tu namenu predviđena su i budžetom za 2021. godinu.

- Ove godine imali smo zahteve za ukupno 7,8 miliona dinara, svima koji su tražili ovu vrstu subvencije - odobreno je, ali nismo mogli da ispoštujemo naveden iznose u potpunosti. Svakako ćemo se  potruditi da rebalansom uvećamo sredstva za ovu namenu, jer smatramo da je to privredna grana u koju treba ulagati – istakao je Kovačević.

On je zaključio da je turizam jedan od stubova razvoja opštine Gornji Milanovac, a pre svega to se odnosi na Takovo, Rudnik i Pranjane gde je i najveći potencijal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju