JOŠ DVE ŽRTVE KOVIDA-19, NOVOZARAŽENIH 20: Od početka epidemije u martu do danas, ukupno zaraženo 1.126, preminulo 62

M. B.

22. 12. 2020. u 13:15

PREMINULE su, nažalost, još dve osobe iz Rudničko-takovskog kraja, na Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 sata. U tom periodu je, prema pristiglim rezultatima testiranja, registrovano još 20 novozaraženih lica.

ЈОШ ДВЕ ЖРТВЕ КОВИДА-19, НОВОЗАРАЖЕНИХ 20: Од почетка епидемије у марту до данас, укупно заражено 1.126, преминуло 62

Foto: M. Bošnjak

Od te dve preminule osobe, jedna je umrla sinoć, dva sata nakon prijema u Opštu bolnicu u Gornjem Milanovcu. Prema preseku od jutros u osam sati, na njenim kovid odeljenjima hospitalizovano je 58 pacijenata: 15 na Grudnom, 29 na Internom i 14 na Neurologiji. Od njih, pozitivan na korona virus je 41 pacijent, negativno 11, šestoro čeka rezultate ili se testira. U poslednja 24 sata, četiri izlečlena pacijenta smo otpustili kućama, jednog smo prevezli u Kovid bolnicu u Batajnici, šestoro novih primili na lečenje – izjavio je dr Predrag Šutić, v.d. direktora te medicinske ustanove.

Dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, kaže da je sa 20 novozaraženih osoba njihov ukupan broj tokom minula 24 časa u ovom kraju, u ovom „trećem piku“ epidemije, povećan na 1.016

-. Od njih 1.016, do sada je izlečeno 347 i svi oni, kao i njihovi kontakti, oslobođeni su mera kućne izolacije. U Kovid ambulanti Doma zdravlja juče je obavljeno je 212 pregleda, urađena 43 antigenska testa, uzeto deset nazofaringealnih briseva, četiri pacijenata su upućena na hospitalizaciju – izjavio je dr Čivović.

Statistiku epidemije u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 1.066 lica, uz 55 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)