KIRIJA KAFEDŽIJAMA 30 ODSTO NIŽA: Grad Kikinda odlučio da pomogne ugostiteljima i turističkim agencijama i snizio cenu zakupa lokala

R: Šegrt

22. 12. 2020. u 16:52

KAFEDžIJE koje zakupljuju lokale kojim gospodari grad Kikinda do marta će plaćati 30 odsto nižu kiriju. Za turističke agencije, cena zakupa je niža za polovinu i odnosi se na prvu polovinu naredne godine. Oni zapošljavaju 258 ljudi.

КИРИЈА КАФЕЏИЈАМА 30 ОДСТО НИЖА: Град Кикинда одлучио да помогне угоститељима и туристичким агенцијама и снизио цену закупа локала

Prazni kafići / Foto R. Šegrt

Da bi pomogao ugostiteljima u prevazilaženju posledica krize izazvane epidemijom korone, Grad Kikinda snizio je cenu zakupa lokala u svom vlasništvu. Ovo pojeftinjenje odnosi sa na 15 lokala koji su u vlasništvu grada i nalaze se u centru.

- Odluku o umanjenju cene zakupa donelo je Gradsko veće. Smatramo da su ugostiteljstvo i posebno turizam najviše pogođeni krizom koju je donela epidemija. Turističke agencije koje posluju u našem gradu uglavnom su subagenti velikih agencija i tokom leta doživeli su krah u poslovanju. Ni zimska sezona neće im pružiti mogućnost da ostvare neku zaradu - objasnio je Saša Tanackov, član Gradskog veća za privredu i investicije.

Osim toga, svi ugostitelji do 31. oktobra imali su popust od 30 odsto na zauzimanje javnih površina za postavljanje letnjih bašti, bez obzira na to da li su vlasnici ili zakupci lokala i ne računajući da li je vlasnik prostora grad ili neko drugi.

- Umanjujući cenu kirije i cenu zakupa javnih površina za postavljanje letnjih bašti lokalna samouprava je pomogla ovom sektru sa oko milion dinara - izračunao je Tanackov.

POZIV

- Pozivamo i druge vlasnike, fizička ili pravna lica, koji izdaju u zakup poslovni prostor ugostiteljima i turističkim radnicima, da slede primer Gradske uprave i snize im cenu kirije - apelovao je Tanackov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)