PREVOZ SKUPLJI 8,98 ODSTO: Upućen predlog odbornicima Skupštine grada Kraljeva

G. Ć.

24. 12. 2020. u 12:21

AKO odbornici Skupštine grada Kraljeva na svojoj narednoj sednici usvoje predlog ovdašnjeg Gradskog veća, gradski i prigradski javni prevoz na teritoriji grada na Ibru poskupeće za 8,98 odsto, odnosno cena autobuske karte u zavisnosti od relacije biće skuplja od 10 do 20 dinara.

ПРЕВОЗ СКУПЉИ 8,98 ОДСТО: Упућен предлог одборницима Скупштине града Краљева

Foto: G.Šljivić

Gradski većnici su, naime, prihvatili zahtev firme „Autoprevoz Čačak“ kojoj je od početka ove godine povereno obavljanje gradskog i prigradskog prevoza u Kraljevu kao nosiocu konzorcijuma u kojem su još i „Kavim“ Raška, „Kavim Jedinstvo“ Vranje i kraljevački „Pub internacional“. Svoj zahtev prevoznik, pored ostalog, obrazložio je povećanjem troškova, ponajviše u delu servisiranja i održavanja vozila i troškova zarada.

Kraljevačka lokalna samouprava je ugovor sa „Autoprevozom“, kao novim prevoznikom potpisala pre godinu dana. Za razliku od prethodnog, novi prevoznik je umesto dotadašnjih 59 prihvatio subvenciju iz gradske kase od 44 dinara po kilometru.

- Visina te subvencije je u međuvremenu snižena na 39 dinara zbog pada cena naftnih derivarta na šestomesečnom nivou – pojašnjava gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

- Povećanje cene autobuske karte iznosi samo 8,98 odsto što je u skladu sa ukupnom cenom prevoza koja na ovaj način ostaje u realnom okviru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)