NOVOZARAŽENIH SEDMORO, DVOJE NA RESPIRATORIMA: Od početka epidemije u martu do danas, ukupno zaraženo 1.155, preminulo 61

Milorad Bošnjak

24. 12. 2020. u 15:21

U Rudničko-takovskom kraju, tokom minulih 24 časa, ukupan broj novozaraženih lica, prema dosadašnjim rezultatima testiranja u Gornjem Milanovcu, do ovog izveštavanja je sedmoro.

НОВОЗАРАЖЕНИХ СЕДМОРО, ДВОЈЕ НА РЕСПИРАТОРИМА: Од почетка епидемије у марту до данас, укупно заражено 1.155, преминуло 61

Foto M. B.

- Sa sedmoro novozaraženih, njihov ukupan broj se tokom minula 24 časa u ovom kraju, u ovom „trećem piku“ epidemije, povećao na ukupno na 1.044. Od njih, do sada je izlečeno 367, oni i njihovi kontakti oslobođeni su mera kućne izolacije. Preostala obolela lica nalaze se u kućnoj izolaciji, pod stalnom kontrolom lekara Doma zdravlja i drugih nadležnih institucija. U Kovid ambulanti juče je obavljeno 237 pregleda, urađena su 52 antigenska testa, uzeto pet nazofaringealnih briseva, tri pacijenta su upućena na hospitalizaciju – izvestio je danas dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Na Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, broj pacijenata sa dokazanim prisustvom korona viusa, ili sumnjom na tu zarazu, tokom minula 24 časa sada je 48.

- Prema preseku od jutros u osam sati, od njih 48 hospitalizovanih, na Grudnom odeljenju smešteno je 16, na Internom 19 i na Neurologiji 13. Pozitivno na korona virus je njih 34, negativno 11, troje čekaju rezultate testiranja. Tri pacijenta su na respiratorima sa visokim protokom kiseonika. Tokom minulih 24 sata, otpustili smo sedam izlečenih pacijenata, još dvoje smo primili na lečenje – potvrđuje dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice.

Statistiku epidemije u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 1.095 lica, uz 56 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024