NEMICA HOĆE DA MI OTME STAN: Valjevka na mukama, otplaćuje kredit, a supruga prethodnog vlasnika joj traži pola nekretnine! (FOTO)

B. PUZOVIĆ

25. 12. 2020. u 11:00

VELIKA muka pritisla je Vesnu Spasojević iz Valjeva, jer iako je, kako kaže, pošteno kupila stan, za koji redovno otplaćuje kredit, vrlo lako može da ostane bez njega!

НЕМИЦА ХОЋЕ ДА МИ ОТМЕ СТАН: Ваљевка на мукама, отплаћује кредит, а супруга претходног власника јој тражи пола некретнине! (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

U međuvremenu, bivša supruga prodavca pokrenula je i dobila sudski spor, jer je stan stečen u bračnoj zajednici, pa su ona i Vesna sada vlasnice po pola ove nekretnine, čija je prodaja zakazana za januar sledeće godine.

U stambenoj zgradi u Ulici vladike Nikolaja u Valjevu, stan od 37 kvadratnih metara, pre sedam godina za 28.400 evra kupila je od Saše Rankovića, koji se u javnim knjigama vodio kao jedini vlasnik. Novac od stambenog kredita na 25 godina kod Komercijalne banke Rankoviću je, kaže, isplatila odjednom.

- Svu dostupnu dokumentaciju pre kupovine stana sam proverila, to su učinile i agencija za nekretnine, kao i banka po službenoj dužnosti i ništa nije bilo sporno, odobren mi je kredit - kaže Vesna Spasojević. - Tri meseca kasnije, stigla je tužba Nemice iz Štutgarta, Rankovićeve bivše supruge, koja traži polovinu stana i poništenje kupoprodajnog ugovora. Počinje golgota na sudu, za sedam godina brojna ročišta, pet presuda, žalbe, sve sporo, neizvesno, silni troškovi i stresovi. Sve vreme uredno plaćam rate kredita, porez na imovinu, održavam stan. U međuvremenu, prodavac Ranković je otišao u Nemačku, s njim nemam nikakvog kontakta.

Vrhovni kasacioni sud poništio je odluku Apelacionog suda u Beogradu i potvrdio presudu Osnovnog suda u Valjevu, kojom je kupoprodajni ugovor za stan ništavan. Vesna Spasojević dužna je da prizna tužiteljki iz Nemačke da se u javnim knjigama upiše kao suvlasnik polovine stana.

Foto: Privatna arhiva

- Uz svu muku, dužna sam da platim i sudske troškove, iako u presudama stoji da smo prodavac i ja dužni da ih zajedno izmirimo, ali on je, međutim, u Nemačkoj - kaže Vesna. - Moj advokat podneo je krivičnu prijavu protiv prodavca stana za prevaru, jer je prećutao da nije jedini vlasnik, a do tog podatka niko nije mogao da dođe. Jedino je sud imao taj podatak, odnosno njihovu brakorazvodnu presudu. Isti sud, overio je kupoprodajni ugovor za stan! Nisam imala nijedan propust prilikom kupovine, to je i na sudu potvrđeno, a mogu da ostanem bez stana.


 

NEKO TREBA DA ODGOVARA

ZA ovakve propuste neko od nadležnih u državnim službama trebalo bi da odgovara, a samo sam ja, ni kriva, ni dužna, kažnjena - kaže Vesna Spasojević. - Verujem da nisam usamljen slučaj, da su mnogi dopali mojih muka. Uz ratu za kredit, od plate mi se mesečno odbija i za pozamašnu, kompletnu sumu sudskih troškova, jer je prodavac Saša Ranković nedostupan.


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)