NAPADNUTA SRPSKA PORODICA NA KOSMETU: Spaljeni pomoćni objekti, obijena kuća - pukom srećom izbegnuta tragedija (FOTO)

Novosti online

25. 12. 2020. u 10:36

SINOĆ oko 22 sata zapaljen je pomoćni objekat – plevnja porodice Jovanović u selu Mogila u Kosovskoj Vitini, a porodična kuća je tom prilikom obijena.

НАПАДНУТА СРПСКА ПОРОДИЦА НА КОСМЕТУ: Спаљени помоћни објекти, обијена кућа - пуком срећом избегнута трагедија (ФОТО)

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

U požaru srećom niko nije povređen, ali je pričinjena materijalna šteta. U trenutku izbijanja požara u kući i dvorišu nije bilo nikoga s obzirom da je glava porodice Blagoje Jovanović (73) nedavno preminuo, a njegova supruga Ljubinka (70) je otputovala kod sina u Smederevo. 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomoći će porodici pokojnog Blagoja Jovanovića da sanira nastalu štetu.

Ističemo da je ovo već drugi incident u naselju Kosovska Vitina u svega nekoliko dana. Prethodno je u utorak kamenovana Osnovna škola “Mladen Marković” u Vitini prlikom čega su polupani prozori na objektu, a nepoznati počinioci pokušali su da obiju i ulazna vrata. Nakon napada na maloletnu decu, izgrednici sada ne daju mira ni porodicama preminulih Srba. 

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da počinioci ovog zločina budu otkriveni u najkraćem mogućem roku i insistira da prištinske institucije prekinu sa praksom nekažnjivosti zločina čije su mete Srbi i njihova imovina. Na ovaj način im se ugrožava ne samo bezbednost, unosi dodatni nemir i strah, već se ugrožava i egzistencija Srba koji žive na prostoru Kosova i Metohije. 

Prethodnih nedelju dana ponovo su pojačani napadi i pritisci na Srbe u južnoj pokrajini. Svetomir Bačević je u Peći uhapšen bez ijednog dokaza za ratni zločin, Nenad Arsić je optužen na šest godina zatvora na osnovu iskaza lažnih svedoka, dok su nepoznati počinioci postavili znak na albanskom jeziku „Naša crkva“  u blizini ostataka pravoslavne crkve u selu Suvo Grlo kod Srbice.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)