SEDNICA SKUPŠTINE GRADA KRUŠEVCA: Usvojen budžet

G. Ć.

27. 12. 2020. u 13:58

NA sednici Skupšini grada Kruševca, odbornici su usvojili Odluku o gradskom budžetu, Kadrvski plan Gradske uprave, Gradskog pravobranilaštva, Službe mesnih zajednica, Službe budžetske inspekcije i Službe interne revizije za 2021. godinu.

СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА КРУШЕВЦА: Усвојен буџет

Foto: Kruševac.rs

Odlukom o budžetu planirana su ukupna primanja i prihodi i ukupni rashodi i izdaci u iznosu od 4,7 milijardi dinara, od toga 4,6 milijardi sredstava iz budžeta i 133,4 miliona dinara iz drugih izvora budžetskih korisnika. Za realizaciju investicija planirano je 1,5 milijardi dinara, a za tekuće održavanje 379,5 miliona. 

Ovom prilikom Skupština je usvojila i Program razvoja grada za naredu godinu, sa projekcijom za 2022. i 2023., kao i Program uređivanja i Program otuđenja građevinskog zemljišta. 

Najznačajnija investicija u Programu razvoja je rekonstrukcija Trga kosovskih junaka, koja je započeta ove i nastavlja se naredne godine, u iznosu od 300 miliona dinara. Program predviđa i nastavak ulaganja u izgradnju nedostajeće infrastrukture za vodosnabdevanje seoskih naselja i to izgradnjom magistralnog cevovoda Dvorane-Zdravinje, za šta je opredeljeno 70 miliona dinara, kao i značajna ulaganja u sportske objekte.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)