SMANJUJE SE BROJ KOVID PACIJENATA U KIKINDI: Ambulante ponovo rade po starom

R.Šegrt

28. 12. 2020. u 13:44

ZBOG manjeg broja pacijenata sa simptomima na koronavirus, Dom zdravlja u Kikindi vraća se na stari režim rada.

СМАЊУЈЕ СЕ БРОЈ КОВИД ПАЦИЈЕНАТА У КИКИНДИ: Амбуланте поново раде по старом

Foto R.Šegrt

Kovid ambulante će sada imati novo radno vreme, od sedam do 20 sati.

Za pacijente koji dolaze na prvi pregled zbog sumnje da imaju ovaj virus, ponovo je dostupna samo ambulanta u dvorištu Druge zdravstvene stanice, u Svetosavskoj ulici, čiji je telefon 316-204.

Pacijentima koji odlaze na kontrolni pregled nakon lečenja korona virusa, sada je namenjena kovid ambulanta na Mikronaselju, kod pošte. I ova ambulanta radi od sedam do 20 sati,  a telefon za zakazivanje je 316- 218. Ostale ambulante Druge zdravstvene stanice u Svetosavskoj ulici više nisu u kovid sistemu i sada su ponovo u tzv.zelenoj zoni, što znači da su nemanjene pacijentima koji dolaze na redovne preglede kod lekara, zbog lekova, injekcija, bolovanja ili druge potrebe.

Ovakav režim rada Doma zdravlja primenjuje se od ponedeljka, 28. decemebra, a ustanovljen je jer se smanjio broj pacijenata koji u kovid ambulante dolaze sa simptomima koronavirusa ili respiratornih infekcija. I pored toga, lekari savetuju građanima da i dalje poštuju sve epidemijske mere, jer se situacija može brzo i naglo pogoršati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)