STROGIM MERAMA ZAUZDALI KOVID: U svih 10 novosadskih domova za studente koronu drže pod kontrolom

J. S.

29. 12. 2020. u 17:45

OSIM svakodnevnih mera čišćenja i održavanja higijene, u studentskim domovima u Novom Sadu jednom nedeljno se sprovodi kompletna dezinfekcija svih 10 objekata.

СТРОГИМ МЕРАМА ЗАУЗДАЛИ КОВИД: У свих 10 новосадских домова за студенте корону држе под контролом

Studenti ozbiljno shvatili pandemiju

Po nalogu Studentskog centra "Novi Sad" dezinfekciju sprovodi novosadska Ciklonizacija, rastvorom vodonik - peroksida. Dezinfekciju domova "Živojin Ćulum" (popularni dom A) i "Car Lazar" (poznatiji kao dom B), sa po 186 soba u kojima je smešteno po 372 studenta, posetio je direktor Studentskog centra Zoran Martinović.

- Pandemiju smo shvatili ozbiljno i radimo sve da je držimo pod kontrolom. Insistiramo na detaljnom sprovođenju svih propisanih preventivnih mera, a redovno sprovodimo i dodatne postupke za obuzdavanje virusa. U domovima A i B, koji su temeljno dodatno dezinfikovani trenutno nema nijednog samoizolovanog stanara, iako u njima boravi i uči blizu 750 studenata - kazao je Martinović.

On ističe da se u studentskim domovima "A" i "B", kao i u svim drugim, pedantno sprovode i poštuju mere, pri čemu veliku zaslugu za obuzdavanje epidemije imaju disciplinovani studenti, koji bez izuzetka poštuju preporučene mere.

- Svako od njih pismeno i usmeno je upoznat sa preporučenim postupcima za suzbijanje širenja epidemije. Čišćenje, upotreba dezobarijera, upotreba dozatora sa sredstvima za dezinfekciju koji su raspoređeni na svim spratovima, dovoljan broj maski na raspolaganju za sve stanare, to je kod nas odavno postala rutinska praksa, ali ono što je tu glavno - to je pojačana i redovna kontrola higijene, zbog čega možemo biti zadovoljni situacijom - kaže Martinović.

SAMO JEDAN STANAR U SAMOIZOLACIJI

U SVIH 10 studentskih domova pripremljene su posebne sobe za samoizolaciju studenata sa simptomima bolesti izazvane virusom. Od ukupno 3.034 studenta smeštenih u 10 domova SCNS, trenutno je u samoizolaciji jedan student sa lakšim simptomima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)