SLATKI PAKETI I KNJIGE ZA ĐAKE: Pokloni Fondacije humanosti “Novosti” za učenike OŠ "Miloje Simović" u Dragobraći

M. L.

30. 12. 2020. u 08:12

HVALA vam što ste decu, naše đake, obradovali novogodišnjim paketićima. Njihovi osmesi svima nama mnogo znače, a ovim poklonima ste im ulepšali početak nove kalendarske godine.

СЛАТКИ ПАКЕТИ И КЊИГЕ ЗА ЂАКЕ: Поклони Фондације хуманости “Новости” за ученике ОШ Милоје Симовић у Драгобраћи

Foto M. Luković

Ovako je predstavnike Fondacije humanosti "Večernjih novosti" dočekao Dragoljub Vidojević, direktor Osnovne škole "Miloje Simović", u selu Dragobraća kod Kragujevca. Za učenike ove obrazovne ustanove, koji su iz socijalno ugroženih porodica, Fondacija je obezbedila novogodišnje paketiće.

- Reč je o deci čiji roditelji nisu u situaciji da im obezbede poklone za praznike, iako bi to, sigurno, silno želeli - pojašnjava direktor Vidojević. - Imamo i đake sa zdravstvenim problemima, kao i jedno dete koje živi u hraniteljskoj porodici. Zato je ova pomoć posebno važna.

Kompanija "Novosti" takođe je školi u Dragobraći darivala knjige koje će značajno upotpuniti školsku biblioteku. Štivo koje će, kako su nam kazali u ovoj školi, mnogo značiti deci iz ovog mesta, ali i dva susedna sela gde imaju izdvojena odeljenja.

Ideja da se obrate Fondaciji humanosti "Novosti" potekla je od nastavnice Ane Mutavdžić, a kolektiv je to zdušno prihvatio. Imaju u školi i čitalački klub, a želja je da deca što više znaju i saznaju.

- To je naša dužnost. Ne mora sve da dolazi i "servira" se sa ekrana. Smatram da učenici treba što više da čitaju, a prvi korak da se zaljube u knjigu jeste da im se knjiga da u ruke - rekla nam je Ana Mutavdžić.

Uz pomoć "Novosti", u Osnovnoj školi "Miloje Simović" znatno su zanovili biblioteku u kojoj trenutno ima oko 6.000 knjiga. Škola je osnovana davne 1919, a prošle godine obeležili su vek postojanja i rada. Nastavu pohađa oko tri stotine đaka, a imaju i odeljenja u selima Drenovac i Goločelo.

ZAHVALNOST

ŠKOLA je Fondaciji humanosti "Novosti" uručila zahvalnicu. To je, kako kažu, zahvalnost za razumevanje i pažnju koju Fondacija neguje i pokazuje, posebno prema deci.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024