SEDAMDESETO ODLIČJE ĐORĐU PERIĆU: Mladi virtuoz harmonike završio uspešnu godinu sa dva zlata iz Graca

V.Mitrić

31. 12. 2020. u 10:47

NA ŠESTOM internacionalnom festivalu "Akkordeonfest" u austrijskom Gracu, desetogodišnji Đorđe Perić osvojio je nova zlatna odličja i time završio uspešno ovu godinu.

СЕДАМДЕСЕТО ОДЛИЧЈЕ ЂОРЂУ ПЕРИЋУ: Млади виртуоз хармонике завршио успешну годину са два злата из Граца

Foto: V. Mitrić

"Akrfeonfest" se ove godine, po prvi put održao u onlajn formatu na kom su nastupili učesnici iz Rusije, Ukrajine, Švedske, Bugarske, Rumunije, Hrvatske,  Srbije, BiH i Austrije.

Takmičare je ocenjivao žiri u sastavu, Juri Šiškin  iz Rusije, Viktor Romanjko iz Rusije, Vladimir Murza iz Ukrajine, Diana Stanveca iz Bugarske i Danijela Rakić iz Srbije.

Mlađani Perić je, do sada, osvojio 70 nagrada širom sveta. U Gracu je postao laureat u svojoj uzrasnoj kategoriji, kao i u kategoriji kamerne muzike.

-Radujem se svakom novom uspjehu, a posebno su mi drage ove nagrade iz Austrije, jer sam ovu godinu završio sa svojom sedamdesetom osvojenom nagradom. Svaka nova nagrada je za mene dodatna motivacija da budem još bolji - rekao je Đorđe za „Novosti“. Nadam se da će se takmičenja od sledeće godine odrzavati uživo na koncertnim scenama pred publikom i da ću imati priliku ponovo da putuje širom Evrope i da se družim sa drugarima sa takmičenja.

Organizatori festivala su Udruženje umetnika "Artist" i Odeljenje za kulturu grada Grac.

Direktor festivala Slaviša Perić zahvalio se svim takmičarima, što su i u ovim vanrednim okolnostima uspeli da pošalju svoje snimke i učestvuju na ovom takmičenju.

Perić je čestitao svim takmičarima na ostvarenim rezultatima, zahvalio se svim članovima žirija, a posebnu zahvalnost izrazio Odeljenju za kulturu grada Grac, koji sve ove godine podržava ovu kulturnu manifestaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)