PREMINULA ČETIRI PACIJENTA: Od početka epidemije u Rudničko-takovskom kraju ukupno zaraženo 1.209 - preminulo 68 ljudi

M. B.

31. 12. 2020. u 14:08

ČETIRI pacijenta, hospitalizovana na Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, nažalost su preminuli, prema najnovijem zvaničnom preseku pandemije kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, od jutros u osam sati, koji važi za poslednja 24 sata.

ПРЕМИНУЛА ЧЕТИРИ ПАЦИЈЕНТА: Од почетка епидемије у Рудничко-таковском крају укупно заражено 1.209 - преминуло 68 људи

Foto: M.B.

U ovom kraju, zvanično se saopštava današnji podatak podatak o 1.158 osoba, zaraženih od kovida-19 u ovom kraju, u takozvanom „trećem piku“ epidemije.

- Od ukupnog broja kovid pozitivnih lica, njih 441 je izlečeno, oni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije.  Preostali oboleli, nalaze se u kućnoj izolaciji pod stalnim nadzorom Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu. Trenutno je, iz ovog kraja, hospitalizovano 45 pacijenata, većinom u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu  – izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, vd. direktora tog Doma zdravlja.

U Kovid ambulanti tog Doma, juče su izvršena 134 pregleda, urađeno 42 antigenska testa, uzeto deset nazofaringealnih briseva, još tri osobe su iz te ambulante upućene na hospitalizaciju.

Statistiku epidemije Kovid-19 u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 1.149 lica, uz 63 smrtne žrtve. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna