AKCIJA HUMANIH MUZIČARA: Zaradili 1,3 miliona dinara za lečenje teško bolesne dece

D.N.

01. 01. 2021. u 09:56

ULIČNIM koncertom „Milion melodija za život“, održanim u Požarevcu 31. decembra, sakupljeno je 1.256.200 dinara za za lečenje petoro teško bolesne dece.

АКЦИЈА ХУМАНИХ МУЗИЧАРА: Зарадили 1,3 милиона динара за лечење тешко болесне деце

Foto: Facebook

Koncert je održan na inicijativu profesora muzike Predraga Paunovića, koji je, kao cilj, zacrtao prikupljanje milion dinara. Njegovom pozivu odazvalo se 100 solista i bendova, koji su nastupali besplatno. Muzičarima su se pridružili i lokalni animatori, kao i slikari koji su prodavali svoja dela u korist bolesnih mališana.

Program je trajao od 10 do 17 sati, na četiri lokacije u gradu - Stari korzo, Tabačka čaršija i platoi kod Trga oslobođenja i „Stop šopa“, uz prikupljanje donacija u specijalno izrađenim šeširima. Odmah po završetku koncerata, preko Predragove FB stranice uživo je prenošeno brojanje sakupljenog novca.

Foto: Facebook

 

U istom danu obezbeđeno je još 545.000 uplatama preko računa, što ukupno iznosi 1.801.200 dinara. Ovaj novac namenjen je požarevačkoj deci koja boluju od teških bolesti za koje je neophodno lečenje u inostranstvu - Dušanu Ratkoviću (10), Pavlu Paunoviću (10), Luki Nešiću (4), Dariji Pavković (3) i Aleksiji Žigrai (2).

Za njih ukupno treba sakupiti preko 400.000 evra, od čega je do sada obezbeđeno manje od 60.000, pa će se sa akcijama nastaviti i ubuduće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JOŠ JEDAN NESAVENSI VOZAČ NA PUTEVIMA SRBIJE: Korisnici društvenih mreža besni, terao kamion u suprotnom smeru (FOTO)