OPTIMISTIČNI POČETAK GODINE: Na kovid-odeljenju u Paraćinu samo 41 pacijent

Зорана Рашић
Zorana Rašić

01. 01. 2021. u 17:46

Poslednjeg dana prethodne godine na kovid-odeljenju Opšte bolnice u Paraćinu bio je hospitalizovan samo 41 pacijent, što znači da je broj praktično prepolovljen u odnosu na period iz druge polovine decembra.

ОПТИМИСТИЧНИ ПОЧЕТАК ГОДИНЕ: На ковид-одељењу у Параћину само 41 пацијент

Foto: Z. R.

Velika opreznost, međutim i dalje je neophodna uprkos tome što postoji dobar trend budući da je u prethodna 24 sata pre poslednjeg dana decembra još jedna osoba preminula od posledica kovida, a na odeljenju je šestoro obolelih na kiseoničnoj podršci preko respiratora, jedan pacijent je intubiran i još petoro njih je na neinvazivnoj ventilaciji.

U kovid-ambulanti Doma zdravlja primetno je smanjenje broja pacijenata koji se javljaju na prvi pregled sa simptomima respiratornih infekcija, pa će u dane novogodišnjih praznika, zaključno sa nedeljom, ambulanta raditi dva sata kraće nego do sada, od 7 do 20 sati.

Od 1. do 29. decembra samo u toj ambulanti registrovano je 929 slučajeva inficiranih virusom korona sa područja paraćinske opštine, a u ovu cifru nisu ušli oni koji su testirani u drugim zdravstvenim ustanovama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)