EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Za četiri dana preminule dve osobe, registrovano još 45 pozitivnih na Kovid 19

M.B.

04. 01. 2021. u 14:55

U PROTEKLIM prazničnim danima, od 31. decembra do 3. januara, preminula su u Rudničko-takovskom kraju, nažalost, još dva pacijenta, potvrđeno pozitivna na kovid-19.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: За четири дана преминуле две особе, регистровано још 45 позитивних на Ковид 19

Foto: M. Bošnjak

Broj novozaraženih je, u tom periodu, ovde povećan za još 45.

Za takozvani „treći pik“ epidemije u ovom kraju, zvanično se saopštava današnji podatak podatak o ukupno 1.203 osobe, zaražene korona virusom.

- Od njih 1.203 izlečeno je 479, izlečeni i njihovi kontakti su oslobođeni kućne izolacije. Preostali oboleli, nalaze se u kućnoj izolaciji pod stalnim nadzorom Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu. Trenutno je, iz ovog kraja, hospitalizovano 45 pacijenata, većinom u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu. Preostala kovid pozitivna lica nalaze se u kućnoj izolaciji, pod kontrolom lekarskih ekipa Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu – izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, vd. direktora tog Doma.

U Kovid ambulanti tog Doma, od 31. decembra do 3. januara izvršeno je 459 pregleda, urađeno 111 antigenskih testova, uzeto 15 nazofaringealnih briseva, još jedanaest osoba je iz te ambulante upućeno na hospitalizaciju.

Statistiku epidemije Kovid-19 u ovom kraju pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su izlečeni. U drugoj, od polovine juna do sada, zaraženo je ukupno 1.149 lica, uz 65 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ROMANI LETICE MILOVANOVIĆ: Borska spisateljica večeras u Paraćinu