ZA DVA DANA PREMINULO ŠEST OSOBA: Epidemija virusa korona u Pirotskom okrugu

V.Ć.

04. 01. 2021. u 18:14

DANAS je na području Pirotskog okruga registrovano još 14 osoba zaraženih kovidom, a u nadležnu laboratoriju poslato je na testiranje 33 uzorka.

ЗА ДВА ДАНА ПРЕМИНУЛО ШЕСТ ОСОБА: Епидемија вируса корона у Пиротском округу

Foto: V.Ć.

U poslednja dva dana, od posledica zaraze na području okruga preminulo je šest osoba koje su se lečile u pirotskoj Opštoj bolnici.

Kako navode u pirotskom ZZJZ,od početka epidemije na području okruga laboratorijski je potvrđeno 2880 slučajeva zaraze, a bitku sa bolešću izgubilo je 118 osoba. Tokom prazničnih dana bio je smanjen broj pregleda, ali se očekuje da narednih dana bude više pregleda, odnosno sumnjivih slučajeva.

Među zaraženima su čitave porodice, radno aktivno stanovništvo, zdravstveni radnici, deca, stari. Danas je naložena mera izolacije za 21 osobu, a ukinuta za 73. Juče je u kovid ambulanti u Pirotu pregledano 132 osobe, od kojih su 26 bile na prvom, a 106 osobe na kontrolnom pregledu.

U pirotskoj Opštoj bolnici trenutno se , na kovid odeljenjima , leči 57 bolesnika. Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu je vanredna ali stabilna, u Beloj Palanci, Pirotu i Babušnici vanredna sa tendencijom stabilizacije-kažu u Centru za kontrolu i prevenciju bolesti pirotskog ZZJZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024